Съседи защитават шизофреник, опитал да отвлече дете

Животът

01-04-2014, 06:58

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

40-годишният Фотев стана известен в средата на м.г., след като беше обвинен, че се е опитал да отвлече дете

“Започвам да събирам подписка в защита на съседа Фотю Фотев. Това, че има психическо заболяване, не дава на никого право да настройва обществото срещу него”, заяви Емил Шенков от Кърджали. Той и семейството му живеят в апартамент над жилището на Фотю и майка му Елена, които са освидетелствани, разказва 24chasa.bg.

40-годишният Фотев стана известен в средата на м.г., след като беше обвинен, че се е опитал да отвлече дете в кв. “Веселчане”. Драмата се разиграва на 14 юни 2013 г. Бащата Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина.

“Спряхме край оградата, защото момичетата искаха да поиграят. Фотьо обикаляше наоколо. Изведнъж се спусна към нас и грабна бутилката вода от ръцете на по-голямото дете”, разказа Илия. Според него след това психично болният застанал на улицата пред минаващ автомобил и принудил шофьора да спре.

“Започна да крещи на шофьора и да отправя заплахи за саморазправа. След това се върна назад, грабна 4-годишната ми дъщеря и побегна”, спомня си бащата. Той успял да настигне Фотю, който започнал да удря Илиев и да вика: “Детето е мое, мое е, мое е!”.

На помощ на бащата се притичва случайно минаваща жена. С нейна помощ Илиев успява да изтръгне детето.

“Наоколо имаше и други хора, които станаха свидетели на случващото се, но само гледаха и никой не дойде да ми помогне”, разказва Илиев. Той успял да прибере двете деца във входа, в който живеят.