България в челните места на класация за евтина бира

Животът

01-04-2014, 12:34

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Канадец ще пости с... кафе и бира

България заема осмо място в света по най-евтина бира, сочи изследване на американското издание Global Post. Бирата, произвеждана у нас, се предлага по магазини срещу 0,77 щатски долара за разфасовка от 0,5 литра, посочват от изданието. За сравнение най-евтината локална бира в света се продава във Виетнам за 0,59 долара, пише "Труд".
По традиция в страните, където се изповядва ислям, цените на алкохолните напитки са доста по-високи от християнските държави. Навярно поради това най-скъпата местна бира в света се намира в Иран, където за бутилка от 0,5 литър ще трябва да платите $7,24, твърдят от американското издание.
От гледна точка на тютюневите изделия Пакистан се нарежда на първо място в света по изгодни опаковки. Една кутия от популярна американска марка цигари там ще ви струва $1,02. От другата страна на барикадата се намират австралийците, които пушат най-скъпите цигари в света - $16,23 за една кутия. Бутилка вино най-изгодно може да се закупи в Молдова - $2,97, както и в Македония - $4,45. Най-скъпо бутилка вино от среден клас ще ви излезе в Саудитска Арабия - $99,99.