Въоръжен обра банка в София

Въоръжен с нож обра клон на банка ДСК на бул. "Сливница"

Маскиран и въоръжен с нож мъж e обрал клон на Банка ДСК, намиращ се в търговски комплекс на столичния бул. "Сливница". Сигналът е подаден от служителка, която не е пострадала.

По неофициални данни липсват около 7000 лв. От банката са отказвали коментар по случая преди полицията да приключи работата си.

По първоначална информация около 8:30 ч. тази сутрин въоръжен и маскиран мъж е нахлул и заплашил с нож четирите служителки, които са били на работа по това време – охранителка, две касиерки и чистачка. Никоя от тях не е пострадала.

Засега няма информация дали грабителят е имал съучастници или е изчезнал сам. В района има поставени множество охранителни камери заради търговските обекти в близост, така че се очаква, че органите на реда ще ползват и записите от тях.

Според една от версиите мъжът е избягал с червен автомобил, а според друга версия - е тръгнал пеша. Според репортер на БЛИЦ, камери на ПИБ са заснели грабежа.

Малко по-късно на място са били изпратени екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи. Районът е бил отцепен, а банковият офис е бил затворен.

Извършителят се издирва.