Славчо Атанасов сигнализира Областна управа

Мисия Пловдив

01-04-2014, 13:48

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За нарушение при гласуване в Общински съвет

Общинските съветници в Пловдив Славчо Атанасов и Слави Георгиев внесоха сигнал в Областна управа – Пловдив за извършено закононарушение в работата на Общински съвет.

На последната сесия, състояла се на 27.03. 2014 г., бе разгледана "Бюджетна прогноза на Пловдив 2015-2017 година". След като имаше направено предложение за отхвърляне на точката и бе гласувано по това предложение, общинският съветник Слави Георгиев поиска прегласуване, защото не бе успял да упражни правото си на вот. При това второ гласуване, с обикновено мнозинство, се прие, че точката е отхвърлена.

Подчертаваме, че бе извършено именно прегласуване, тъй като първото гласуване не бе отменено и се счете за редовно проведено. С това се изчерпаха и двете възможности за гласуване разрешени от Правилник за Организация и Дейността на ОбС Пловдив. Въпреки това, председателят на ОбС Илко Николов насрочи трето гласуване, като преди него даде и почивка от 10 минути. При третото гласуване предложението за отхвърляне на точката не бе прието, а впоследствие, при основното гласуване по точката, тя бе приета с обикновено мнозинство и така бе одобрена Бюджетната прогноза на Пловдив за 2015-2017 г.

Считаме, че с това е извършено нарушение на "Правилник за организация и дейността на Обс Пловдив" и не приемаме за законно гласувана тази точка от дневния ред.