Да направим София по-чиста!

Днес започна пролетното почистване в столицата. В рамките на него ще бъдат почистени речни корита, паркове и междублови пространства

Столичната община и Столичният инспекторат организират традиционно пролетно почистване до 30 април. Кампанията беше открита днесс в 12.00 часа в парк „Заимов”. Тя цели е повече доброволци да се включат в почистването на своето населено място и да бъдат съпричастни към опазването и поддържането му, информира БНР.

Пролетното почистване на София ще обхване речни корита, паркове и междублокови пространства. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на откриването на кампанията, предаде „Фокус“.  Тя допълни, че почистването е насочено към гражданците и фирмите. Въпреки това всички дейности, които са в списъка на СО, се извършват задължително. За тях има програма и бюджет.

Започна обработката срещу кърлежи в районите „Младост“ и „Панчарево“. В парка “Заимов“ тази дейност ще започне в петък, коментира кметът. Тя допълни:  „Това са рутинни дейности, които започват със затоплянето на времето, както и косенето“.

До средата на месец април трябва приключи ремонтът на градината на „Докторски паметник”, с изключение на водната площ, която трябва да се ремонтира. В парк „Студентски” беше размразен обектът, понеже беше спрян заради ниските температури, обясни кметът. Приключва изграждането на осветлението в Северен парк и предстои започване на входа на Борисовата градина. Там има сключен договор, правят се подготвителните дейности с цялостна подмяна на настилките на централният вход откъм Орлов мост.