ПловдивУтре: 2 април

Мисия Пловдив

01-04-2014, 18:41

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще открие Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2014" точно в 11,30 часа в палата 11 на Панаира. Заедно с "Винария" започват и изложенията "Фудтех" и "Хорека Пловдив".

В тази връзка:

От 14,30 часа в зала "Пресклуб" ще бъде представянето на националната програма за развитие на лозаро-винарския сектор .

Между 13,30 и 15,30 часа в палата 11 на щанда на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет ще се проведе среща и разговор с диетолога Галя Вутова на тема "Хранене, алкохол и диабет".

От 11 часа в зала "Хеброс" на Конгресен център пък стартира пресконференция по повод предстоящото Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи, което започва в четвъртък в 13 и 14 палата на Международен панаир Пловдив.

На 2 април отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма. В зала "Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив ще се проведе терапевтична ритъм сесия за деца с аутизъм. Барабанотерапията започва в 11 часа.

В Дома на културата ще се проведе проведе благотворителен концерт в помощ на онкоболен абитуриент, организиран от младежката организация към Съюза на глухите в България и Община Пловдив. Събраните средства от продадените билети ще бъдат дарени за лечението на слуховоувредения онкоболен Ридван Мохамед. Телефони за информация и подробности: 032 697 137;  0885 921 284.

И още:

2 април е празникът на детската книга. Денят се отбелязва от 1967 г. по инициативата и решението на Международния съвет за детската книга и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.

В тази връзка в Асеновград стартират Дни на книгата 2014. През седмиците, посветени на четенето и литературата, асеновградчани ще могат да се докоснат до редица произведения и интересни личности.