Ревнив мъж обезглави приятелката си и опита да се самоубие

Крими

02-04-2014, 08:11

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изнудвал момичето да не къса с него с голи снимки

Младеж рязъл главата на приятелката си тинейджърка, докато тя все още била жива, след което се наръгал в гърдите, стана ясно вчера в съд, предава БЛИЦ. 21-годишния Арас Хюсеин е изнудвал 18-годишната Рима Рамзан с нейни голи снимки, като я заплашвал да ги покаже на семейството й, ако тя скъса с него. В Кралския съд в Шефилд бе казано, че на 4 юни миналата година Арас е убил приятелката си, като й отрязал главата с нож, преди да се наръга сам в гърдите. Прокурор Греъм Рийдс очерта случая на родения в Ирак Хюсеин, който отрича да е извършвал убийството. „Раните навеждат на мисълта, че Рима е била все още жива, когато обвиняемият е започнал да отстранява главата й. Процесът по обезглавяването е изисквал значителни усилия. Също е била необходима сила за усмиряването на жертвата, която най-вероятно се е съпротивлявала. Също е била необходима голяма сила за прерязването на гръбнака с нож, за да бъде отстранена главата“, каза прокурорът. 
Рийдс каза в съдебната зала, че Хюсеин е бил видян пред жилището си в Шефилд, като от гърдите му е текла кръв. На пристигналите медици той казал: “Не знам защо го направих. Тя ме харесваше, но аз я изнасилих. Направих грешка. Трябва да бъда наказан за това“. Той също е казал на медиците: “Защо ми помагате? Аз съм убил човек“. 
Адвокатът заяви, че Хюсейн най-вероятно ще твърди в хода на процеса, че по време на убийството той е страдал от шизофрения и не може да носи пълна отговорност за случилото се. 
Рийдс разказа, че семейството на Рамзан не одобрявало връзката й с Хюсеин, а той постоянно се карал с нейните роднини. По думите на прокурора, в един от случаите клиентът му е бил предупреден от полицията във връзка със заснемането на откровени снимки на приятелката му и заплахи да ги покаже на семейството й му, ако тя го напусне. 
При друг инцидент, братът на Рамзан, Сохайл се е скарал с обвиняемия, след като видял червени петна на врата му. Хюсеин му казал във връзка с петната, че „може да прави каквото си иска“. Рийдс каза още, че в деня на своята смърт Рамзан е отишла в жилището на Хюсеин със своя паспорт и голяма сума пари. „Тя не е казала на никой от семейството си, че ще ходи там. Не е казала на никой защо е носила паспорта си и парите със себе си“, каза той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен