"Направи си сам" Великден

Ефектна украса за празника

Колкото повече наближава Великден, толкова по-празнично става настроението наоколо. Вижте няколко идеи „направи си сам“, с които да си измайсторите ефектна великденска украса за дома.

Пръстен за салфетка

За да си направите великденски пръстен за салфетка ви трябват обикновен пръстен за салфетка, изкуствено гнездо за яйца (може и от хартиена трева) и кламер или малко телче. Единственото което трябва да направите е да прикрепите гнездото с помощта на развития кламер към пръстена за салфетки, така че да стои стабилно. Накрая поставете в гнездото няколко шоколадови бонбони във формата на яйце.

Добави описание

Идеята е на gimmesomestyleblog

Великденска украса за маса

За да си измайсторите зелена великденска украса за празничната трапеза ви трябват подходящ съд, гъба, която да напоите с вода, стръкчета трева или зелени клонки (може и изкуствени), панделка, градински мъх или кълнове и няколко изкуствени яйца.

За целта навлажнете гъбата с вода и я поставете в съда. В нея забийте стръковете зеленина и покрийте гъбата с мъх, кълнове или изкуствена трева. Завържете панделката около тревата и поставете великденските яйца в купата.

Великденска украса с декупажна техника

Великденската украса с декупажна техника може да се приложи както за декор на кошници и кутии, които сте решили да подарите на своите близки за празника, така и върху самите яйца (които обаче после не стават за хапване заради лепилото по тях). Трябват ви само четка, декупажно лепило, красиви салфетки и бяла повърхност.

Добави описание

Великденска украса в буркан

Пъстра и весела великденска украса в чаша или стъклен буркан, подходяща за празничен декор на трапезата или за детската стая. Трябват ви 3 нюанса изкуствен, цветен пясък, няколко мъниста, играчка на пиле или зайче, стрък зеленина и панделка. 

Добави описание

Идеята е на myownlabels

Великденски картички

Използвайте стара покривка или чаршаф с цветни мотиви, обикновен картон и лепило, за да измайсторите ефектни великденски картички за вашите близки.

Добави описание

Великденска кошница

Украсете обикновената кошница с релефни мотиви, като ги залепите с помощта на горещо лепило. Цветя от плат или хартия са най-подходящият избор за декор. Увийте панделка около дръжката на кошница,а  дъното покрийте с хартиена трева.

Добави описание

Източник: rozali.com