Оставиха в ареста дилърите на Пловдив

26 мъже бяха пипнати с 2 кг. марихуана и над ½ кг. амфетамин

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ за шестима мъже, обвинени в производство на амфетамини и марихуана. Дрогата се разпространявала в региона на Пловдив.

Миналият петък 26 мъже бяха пипнати с 2 кг. марихуана и над ½ кг. амфетамин.

Шестима са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото показват, че те са извършили деянието, в което са обвинени. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

След мащабната акция на пловдивската полиция в Съединение бяха задържани 26 мъже, на 11 от които бяха повдигнати обвинения. Освен марихуана бяха намерени 10  150 лева, 100 евро, 400 щатски долара, два пистолета и боеприпаси за тях. Прибрани са множество мобилни апарати със СИМ-карти на различни оператори, четири лаптопа, два таблета, четири компютърни конфигурации, флаш-памети, средства за изготвяне на неистински документи за самоличност. 

Повод за операцията е получената през ноември 2013 г. от криминалистите информация за престъпна дейност на територията на Съединение. Данните сочели, че местни жители се занимавали с производство и разпространение на дрога.

В града бяха претърсени 33 жилища и постройки и два автомобила. В Пловдив проверки бяха извършени и в други два апартамента и автомобил.