3,4 години за затвор "дръпване“ на дамска чанта

Крими

02-04-2014, 14:17

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

3 години и 4 месеца  ще лежи в затвора Андон Василев от село Градец, община Котел. Окръжният съд в Бургас определи първоначалния режим на изтърпяване на наказанието да бъде строг и го призна за виновен в грабеж на дамска чанта.

През август миналата година около 23,35 ч. на автобусната спирка в Равда  Василев отнел дамска чанта с вещите в нея и сумата от 100 лв., всичко на стойност 230,50 лв., от  белоруска гражданка.Той  издърпал чантата от рамото й със сила, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, се мотивира съдът. 

 Присъдата е на намалена с 1 / 3 от след като мъжът е признал фактите по делото и то е минало по съкратената процедура.  Василев е работел като дървосекач в гора до Баня.  Във въпросния ден вечерта заедно с други работници пристигнал в  Равда. Купили си бира, след това той предложил да „дръпнат нечия чанта“.  Василев тръгнал след две жени , които минавали покрай тях. Докато се усетят,  той дръпнал със сила чантата на едната.  Жената обаче не се дала лесно и оказала съпротива на нападателя . Той обаче успял  да отнеме дамската чанта, в която имало мобилен телефон „Самсунг“ с две СИМ карти, сумата от 100 лв. и лични документи. Веднага след това цялата компания избягала.Чуждата гражданка подала сигнал в полицията , а на следващия ден  намерила захвърлена в храсти чантата с документите в нея.  След като полицаиет задържали Василев, той  предал мобилния телефон след разкриване на престъплението, а отнетата сума не е възстановена. Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.