Търсят надзиратели за затвора в Бургас, заплатата е 614 лв

8 служители ще бъдат назначени след конкурс

Бургаският затвор търси спешно надзиратели. На щат ще бъдат назначени осем души, които трябва да отговарят на строги изисквания. Чисто съдебно минало е едно от основните условия. Заплатата е 614 лв. Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” вече е публикувала обяви за набиране на кадри.

Срокът за подаване на документите е до 30 април. Кандидатите не трябва да са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса, което е свързано с необходимостта от обучение за заемане на съответната длъжност. Изключение от възрастовите изисквания ще се прави само за настоящи и бивши служители на ГДИН и ГДО. Освен това бъдещите надзиратели трябва да притежават средно образование, да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба. Няма изискване за минимален професионален опит за заемане на длъжността.
Конкурсът ще премине в 4 етапа - изследване на физическата годност, изследване на интелектуалните способности и познания, психологическо изследване и заключително интервю. При кандидатстването задължително трябва да се представи и свидетелство за съдимост. Изискват се още удостоверяващи документи, че кандидата не е привлечен като обвиняем или подсъдим за умишлено престъпление от общ характер. Документите трябва да бъдат издадени надлежно от Районна и Окръжна прокуратура, Национална следствена служба, Областна дирекция на МВР. Бивши и действащи служители от МВР или МО представят и удостоверение от Военната прокуратура.