"Спиди" търси таланти

Най-голямата българска куриерска компания отново предлага работа на млади висшисти

За втора поредна година най-голямата българска компания за куриерски услуги "Спиди" АД провежда кампанията "Спиди търси таланти“. Проектът е насочен към млади хора – бакалаври или магистри, владеещи чужд език и дипломирани или дипломиращи се в периода 2012-2015 г.

Програмата "Спиди търси таланти“ е част от цялостната стратегия за развитие на компанията в следващите 3-5 години, свързана с разрастване на бизнеса в страната и региона.

"Динамичното развитие на "Спиди" и положителните резултати, които младите таланти показаха през предходната година, логично доведе до идеята да стартираме за втора поредна година проекта „Спиди търси таланти”. Целта му е отново да открием и привлечем талантливи млади хора, които имат потенциал и мотивация да станат част от екипа на нашата компания и да допринасят за нейното развитие”, споделя изпълнителният директор на "Спиди" АД Валери Мектупчиян и допълва, че една от задачите на българския бизнес е да подкрепи младите хора и да им даде възможност за развитие в България.

Програмата на "Спиди" е изключително атрактивна, защото предлага добро кариерно развитие и атрактивна стартова заплата, за разлика от обикновените стажантски програма на различни институции и компании. Проектът "Спиди търси таланти” дава възможност за професионално развитие и разтеж в модерна и агресивна компания, оперираща в България, а съвсем скоро стъпваща и в чужбина. От младежите, които искат да участват в нея, не се очаква предишен трудов стаж, а само добра мотивация за израстване в професията.

Както и в предишното успешно издание на проекта, в "Спиди търси таланти 2” участват Борда на Директорите, Отдел Човешки ресурси, външната консултантска компания „ОД Консултинг“ и, разбира се, мениджърски екип от "Спиди". Към всеки млад човек  ще бъде прикрепен ментор, който ще го обучава, ще му дава съвети и напътства, като по този начин ще го подпомага в професионалното и личностното му развитие. Именно менторите ще са едни от хората, които ще изправят „новобранците“ пред различни предизвикателства и в крайна сметка ще ги оценяват.

Какво различно предлага програмата за кариерно развитие на "Спиди"?

Предлага обучение, професионално развитие и добра стартова заплата за избраните кандидати, както и постоянен трудов договор, а не просто стаж или временна заетост за месец-два, без дългосрочен ангажимент. Предлага още и жилище за тези, които не са от София.

Какво се очаква от кандидатите?

Очаква се да демонстрират потенциал и мотивация да станат част от екипа на "Спиди" и да допринесат за развитието на една от най-проспериращите български компании. Работното място на талантите ще бъде централният административен офис на "Спиди" в София. През първите 2 години ще преминат на ротационен принцип през всички отдели на компанията, прекарвайки във всеки един от тях по 4-5 месеца, за да получат първоначална и обща представа за всяко звено, както и за основните му функции и задачи. След това всичко зависи от самия кандидат и неговите качества.

Срокове за кандидатстване

Кандидатите трябва да подадат формуляр за кандидатстване, достъпен на интернет страницата на "Спиди", до 25 Април 2014 г. Процесът на набиране на кандидати за участие в проекта вече започна и ще продължи няколко месеца, като избраните ще се присъединят към компанията в началото на септември 2014 г.

Допълнителна информация може да откриете на Speedy.bg, раздел Кариери.