Времето до края на седмицата - облаци, слънце, облаци

Животът

02-04-2014, 17:33

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите падат за почивните дни

От 6 до 17 градуса ще отчитат термометрите в Пловдив утре, сочат синоптичните прогнози. Облачността ще е променлива, а вятърът умерен.

През нощта над западните райони облачността ще намалее, вятърът ще отслабне, няма да има валежи. Минималните температури сутринта ще са между 2 и 7 градуса.

В предобедните часове намалението на облачността ще продължи до слънчево. По-късно през деня ще се развие обичайната за сезона купеста облачност. Тя ще е по-значителна над планинските била, където са възможни локални краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб. Дневните температури в страната ще са в интервал от 16 до 21 градуса.

Времето в планината:

До обед ще е слънчево, след което ще се развие купеста облачност. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 11 градуса, на 2000 м около 5градуса.

Времето в петък: Последният работен ден в Пловдив ще е по-топъл, температурите ще са между 6 и21 градуса, облачността ще е променлива. Всъщност над цялата страна ще има разкъсана облачност. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса. През почивните дни ще бъде облачно, а температурите чувствително ще се понижат.