ПловдивУтре: 3 април

Мисия Пловдив

02-04-2014, 18:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив?

Без особена промяна ще е времето утре в Пловдив. От 6 до 17 градуса ще отчитат термометрите в града, сочат синоптичните прогнози. Облачността ще е променлива, а вятърът умерен.

Демонстрация на живо за лечение на зъбен кариес при деца с помощта на лазер ще направят специалисти във Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в Пловдив. Събитието е част от юбилейното пето издание на Денталната Лазерна Академия, която ще се проведе във от 3 до 5 април. Основната цел на форума е да представи новостите от света на денталните лазерни технологии и тяхното клинично приложение.

В рамките на международната изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека” ще бъдат проведени демонстрации по приготвяне на традиционно домашно сирене и домашен хляб с квас. Също утре в панаира ще се проведе и конференция за проблемите на млечния сектор. Проявата събира фирми от млекопреработвателния бранш, животновъди, неправителствени сдружения и институции, свързани с отрасъла.

Италианският сомелиер Маурицио Ферери ще покаже как се разгадават тайните на доброто вино по време на двудневен курс за начинаещи дегустатори. Той започва утре в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“ в Международен панаир Пловдив. Курсът е полезен и за ресторантьори, които искат да популяризираткултурата на виното и да предлагат качествени напитки.

От 10 часа, в зала „Хеброс” на Конгресния център на Международен панаир Пловдив ще се проведе пресконференция в рамките на която ще бъдат представени предстоящите събития на Националната асоциация на децата с диабет за 2014 г.

Пловдив е домакин на четвърти PolineROOOCK fest - пролетно издание. Фестът открива сезона за 2014 година и е първи в страната. Събитието, което е част от културния календар на община Пловдив и е в подкрепа на кандидатурата на града за Културна столица на Европа 2019 година, ще бъде представено на пресконференция от 12.00 часа в Заседателната зала на общината.