Топло, но облачно време ни очаква време

По Черноморието по-значителна облачност ще има все още в предобедните часове

През нощта над западните райони облачността ще намалее, все още ще е значителна над Централна и Източна България, но без валежи. Вятърът ще отслабне.

В предобедните часове намалението на облачността ще продължи, на много места и до слънчево. По-късно през деня ще се развие обичайната за сезона купеста облачност, по-значителна над планинските била, където са възможни локални краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб - източен, по Черноморието умерен от югоизток. Там и в Добруджа дневните температури ще са най-ниски 11°-14°, в останалата част от страната от 16° до 21°. Минималните температури сутринта ще са между 2° и 7°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус“.

По Черноморието по-значителна облачност ще има все още в предобедните часове. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са близки до температурата на водата, около 11°-13°. Вълнението ще е слабо , около 3 бала.

Слънчеви часове ще има все още над планините до обяд. По-късно ще се развие купеста облачност, значителна над планините от Западна България, където на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 11°, на 2000 м около 5°.