Италианец разкрива тайните на доброто вино

Мисия Пловдив

03-04-2014, 07:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наздраве от Пловдив! Вино и усмивки (ГАЛЕРИЯ)

Тази нощ дават златните ритони за вино

Дведневен курс в Панаира ще изнесе сомелиерът Маурицио Ферари

Италианският сомелиер Маурицио Ферери ще покаже как се разгадават тайните на доброто вино по време на своя блицкурс за начинаещи дегустатори. Той ще се проведе на 3 и 4 април в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“ в Международен панаир Пловдив. Курсът е полезен и за ресторантьори, които искат да популяризират културата на виното и да предлагат качествени напитки.

Маурицио Ферери е член на Италианската асоциация на сомелиерите. В момента координира проекта „Мостът“ за обмен между Италия и България. По негова инициатива ще бъдат представени продукти на 15 италиански изби, участвали в Международния конкурс за вина и спиртни напитки.

Тази година се отбелязва по-широко представяне на компании, предлагащи нови технологии и техника. Засиленото им присъствие е знак, че се увличава търсенето на инвестиционни стоки във винарството и лозарството. „Очевидно предстои втори етап на модернизация в сектора, защото първият беше преди няколко години и оборудването вече изостава от най-новите постижения. Тласък на обновяването дават и новите мерки за развитие на отрасъла, които предвиждат значителни субсидии за инвестиции в лозя, технологии и машини“, смята д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

За да отговори на този обрат, изложението демонстрира иновативни разработки в областта на лозарството и винарството, наред с последните колекции вина и спиртни напитки напитки на български и чуждестранни изби.

Нови машини ще бъдат показани и на Международната изложба “Фудтех“, свързана с хранителната индустрия и провеждаща се паралелно с „Винария“. Членове на Асоциацията на млекопреработвателите и на Асоциацията на месопреработвателите презентират нови съоръжения и тенденции, включително в областта на опаковките. Водеща тема на изложението са здравословните и висококачествени храни.

Международните изложби „Фудтех“ и „Винария“ продължават до 5 април. По същото време в Панаира може да се видят Гурме салон, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за оборудване на хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Палатите са отворени за посетители от 9 до 18 ч, а в последния ден – до 14 часа.