Модерна болница отвори врати в Стара Загора

Новата сграда разполага със 190 легла и разгърната застроена площ от 12 000 кв. м.

Вчера се състоя откриването на новата сграда на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Тя е част от МБАЛ „Св. Иван Рилски Чудотворец" в Стара Загора, която работи от февруари 2009 г. С отварянето на новия корпус болницата се превръща в най-голямото извънстолично частно здравно заведение в България. Новата сграда разполага със 190 легла и разгърната застроена площ от 12 000 кв. м.

В новата лечебно заведение са разположени спешно приемно отделение, кардиология с инвазивен сектор, неврология, физиотерапия и рехабилитация, детско отделение и хирургия. Тук се преместват от болницата в центъра на града и отделенията по ортопедия и травматология, УНГ болести и съдова хирургия.

Болницата има разрешително за работа от Министерство на здравеопазването, а от края на февруари има и сключен договор с НЗОК. Това става ясно от информацията на община Стара Загора.

В болницата работят 500 души, като над 100 от тях са лекари, които работят по модерни методики на лечение, някои от които за първи път се прилагат в България. В новата сграда са инвестирани около 40 млн. лева за реконструкция, строеж, болнично обзавеждане и оборудване с нова апаратура. Част от нея са 128-срезов скенер, ангиограф и мамограф.