Старозагорка отпразнува 104-ти рожден ден

Получи поздрави от кмета

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави вчера за рождения ден 104-годишната Мария Апостолова, която живее в старозагорския квартал „К.Ганчев“. В дома си тя получи подарък и поздравителен адрес от градоначалника.

За празника голямата фамилия се събра под един покрив, за да отбележи заедно хубавия празник. Съвсем млада, Мария останала без съпруг и отгледала сама двете си деца. Цял живот е работила на полето и се грижила за домакинството, разказва внукът ѝ Самуил Стоянов, който поднесе празничната торта на столетницата. Зрението и слухът ѝ са отслабнали, но не и доброто настроение и позитивизма, твърдят близките. На гости на баба Мария беше и най-малката правнучка – шестгодишната Вероника.

„Убеден съм, че в дългия си и нелек живот сте била пример за останалите със своето трудолюбие, добро сърце и грижата за семейството. Надявам се, че сте предали тези прекрасни качества на вашите потомци, които са край вас в този празничен ден. Бъдете весели, бъдете живи и здрави и живейте като достойни българи!“, пише в поздравителния адрес на кмета.