ПловдивУтре: 4 април

Мисия Пловдив

03-04-2014, 18:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празниците през април – именици, традиции и обичаи

Какво, къде, кога в петък в Пловдив

Времето в Пловдив ще бъде облачно. Минималната температура около 7 градуса, максималната ще стигне 22.

В съда утре сутрин започва поредното заседание срещу подсъдимия Ирхан Камбур. Срещу него е повдигнато обвинение в убийство на 3-годишния Асен. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин, убедени са магистрати. На последното дело Ирхан каза, че не той,  а приятелката му Диана, която е сестра на детето, е виновна за смъртта му.

За 10 часа е обявен протестът на журналисти пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Гилдията излиза заради палежа на автомобила на водещата Генка Шикерова.

По същото време в кметството на район „Тракия“ще се проведе пресконференция на районния кмет Костадин Димитров. Ще бъде представен съвместен проект „Анкета за развитието на район „Тракия", Община Пловдив", който се реализира в партньорство между експерти от районната администрация и инициатора Людмил Василев - магистър по информатика и бизнес администрация от университета „Йохан Волфганг Гьоте".

В 10.30 часа, до блок 150 до зеленчуковия пазар до Хлебозавода /близо до храм „Св. Преображение Господне“/ ще бъде обявено новото лице на инициативата „Град на легенди“ – Христо Стоичков. Първият транспарант от инициативата с лика на гимнастик №1 у нас Йордан Йовчев краси блок 175. Идеята е на районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров.

В навечерието на Световния ден на здравето за първи път доброволци на БЧК организират акция за изготвянето на здравни картони за всеки жител от района на Пловдив. В петък, 4 април от 10,30 часа в центъра на село Цалапица ще се проведе интересна акция. Местните жители ще получат консултация от кардиолог, а доброволци ще измерят кръвното им налягане. За трудноподвижните хора е осигурен транспорт.

От 11,00 ч., в зала № 1 на Апелативен съд  ще се проведе годишното отчетно събрание на Окръжен съд Пловдив и на районните съдилища в Пловдив, Асеновград, Карлово и Първомай. През 2013 г. в Пловдивския окръжен съд са постъпили общо 7332 дела, а са приключени 7133 дела. 80 процента от делата се приключили в 3- месечен срок.

JobTiger и Нестле България  канят на пресконференция по повод старта на 11-тото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” в Пловдив. Брифингът започва в 11 часа в БТА.

Екипът на Областен информационен център - Пловдив ще проведе поредна изнесена еднодневна неформална среща с медии, която ще бъде в петък от 11:30 часа на туристически комплекс „Асенова крепост“ над Асеновград. Тя ще премине под мотото „ДА информираме ЗАЕДНО“, като акцент в нея ще бъде популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от проекти, финансирани по оперативните програми.

В 16 ч. в Арт клуба на Театъра дават пресконференция по повод предстоящата премиера на 7 април "Чиста къща" от Сара Рул. Режисьор Иван Урумов, сценография Петър Начев.Участват: Радина Думанян, Ивана Папазова, Елена Атанасова, Надя Конакчиева и Троян Гогов.

С приятели и читатели ще отпразнува 53-ия си рожден ден писателят Стефан Бонев. Овенът-творец кани всички любители на изящното слово утре от 18.00 ч., в харизматичното пловдивско читалище „Възраждане 1983” на разкази, автографи, чаша вино и сладка раздумка.

За майстора на късите художествени форми, изваяни от немерена реч, и за неговите книги ще говорят председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков и известният художник Матей Матеев. А популярният актьор от Драматичен театър – Пловдив, Ивайло Христов ще чете творби на Бонев. Всички очакват по време на срещата Стефан Бонев да обяви и подробности около следващото издание на литературния конкурс „Недоизречено”.