Какво вещае безименният пръст?

Казват, че колкото повече можете да огънете палеца на ръката си назад...

Казват, че колкото повече можете да огънете палеца на ръката си назад без да си помагате с другата ръка, толкова големи инати сте. Ако пък показалецът на крака ви е по-голям от палеца, това също според някои поверия говори за упоритост и инат. Сега се оказва, че безименният пръст на ръката на дамите определя техния професионален живот.

Икономистите Алдо Рустикини и Луиджи Гуизо са изследвали хиляди представители на малкия и среден бизнес, като фотографирали дланите им. По-дългите безименни пръсти свидетелствали за по-доброто пространствено ориентиране, по-голямата увереност при взимането на рискови решения и склонността към отстояване на лична позиция.

Според тяхната теория на най-успешните представителки на нежния пол безименният пръст е с 10 до 20 процента по-дълъг от показалеца. Това говори за предприемачески дух, амбиция и упоритост. Авторите на изследването смятат дори, че дължината на този пръст е по-голям индикатор за перспективно бъдеще, отколкото красотата или интелектът на жените.
 
Издълженият безименен пръст е свидетелство и за успехи в спорта (в частност в карането на ски).

Научното обяснение за откритието на двамата италианци е следното - по време на бременността израстват и се издължават пръстите на плода, успоредно с организацията на
мозъка му. Процесът се командва както от хормоните на тестостерона, така и от тези на естрогена. В безименния пръст има повече рецептори за двата хормона,
отколкото в показалеца. Докато тестостеронът издължава безименните пръсти, естрогенът ограничава растежа им. Балансът на двата хормона определя и разликата в дължината на тези пръсти, в сравнение с показалците, пише Daily Mail.