Кисело мляко за прекрасен ден!

Животът

04-04-2014, 07:24

Снимка:

beu.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хапвайте го редовно и ще забравите за депресията

Не сте се събудили в добро настроение - закусете с кисело мляко и това ще се промени. Трябва да ви предупредим обаче, че с едно хапване номерът може и да не стане. Но ако консумирате полезния продукт редовно, той би могъл да ви предпази от депресия и да ви помогне да сте по-позитивни. 
Оказва се, че пробиотиците, които се съдържат в натуралното кисело мляко има способността да повишават настроението ни.
Консумирането на живи млечно-кисели бактерии оказва благотворно влияние върху  мозъка. И това се случва независимо дали той си почива, намира се под въздействието на някакъв вид емоция или пък е в състояние на концентрация.
Всичко това станало ясно, след като група калифорнийски учени провели серия изследвания сред 36 жени. Резултатите са категорични! Има огромна разлика между емоционалното състояние на участничките, които са консумирали пробиотици и тези, които не са.
Изводът на специалистите е, че киселото мляко е чудесен начин за превенция срещу депресия и дори още повече – за повдигане на настроението.
А от нас да знаете, този продукт е прекрасна закуска, така че хапвайте си го щедро за „Добро утро!“ и се радвайте на един страхотен ден!
Източник: beu.bg