Джипът на Галена - задигнат от бандата на Лъвицата?

В лъскавото BMW X6 имало техника за 20 бона

Фолк певицата Галена, чийто джип БМВ X6 бе откраднат преди 2 седмици в близост до мола на „Цариградско шосе", най-вероятно е станала жертва на бандата на изпечения автоджамбазин Светослав Петков - Лъвицата, пише „Всеки ден" цитирайки криминалисти от столичното Първо районно управление.

Лъскавото возило на Галена е било задигнато в средата на март пред баровска кооперация в столичния квартал „Полигона", която се намира зад огромния търговски център на бул. „Цариградско шосе", но едва преди 2-3 дни от столичното Първо РПУ признаха за кражбата пред журналисти.

Основните заподозрени за кражбата на джипа, който Галена получи като подарък в края на 2011-а от мъжа си Галин Анастасов, са джамбази с прякорите Кико, Пешо Софиянеца, Чавдар Капитана и Стоян Китаеца.

Въпросната банда се е специализирала в задигането на джипове с марката „БМВ" и луксозни модели на „Ауди" и вилнее основно в столичния жилищен комплекс „Младост". Крадците от въпросната бригада, които изпълняват поръчки на именития крадец Светослав Петков - Лъвицата обаче често посягат на скъпи коли и в кварталите около булевард „Цариградско шосе", даже понякога задигат возила и от подземните паркинги на столичните молове.

Макар да са стари познайници на полицията и да имат десетки висящи досъдебни производства, Светослав Лъвицата и бригадата му от години вилнеят без последствия.

„Те са най-добрата банда автоапаши в София, тъй като разполагат с модерна и скъпа техника за разбиване на софтуерни защити на последни модели от марките „БМВ", „Ауди" и „Рейндж Ровър". Имаме информация, че от година Лъвицата притежава софтуер последно поколение, който за по-малко от минута разбива защитния код на джипове от марката „БМВ". След това колата се откарва в някой гараж и й се прави ключ дубликат", коментират столични криминалисти.

Според думите им, въпросният софтуер бил купен от Лъвицата за 20 000 лева миналото лято. Оттогава машинката си е избила десетократно парите, тъй като чрез нея са задигнати над 15 джипа от марката „БМВ".

Източник от автомафията също потвърдил пред изданието, че района, в който е откраднат джипа на Галена, е под контрола на Лъвицата и хората му. „Бизнеса с крадени коли в София също е парцелиран - от „Орлов мост" нагоре към „Младост" автомобили се крадат само от хора на Лъвицата. Центъра и квартал „Лозенец" бе под контрола на Асен Колев - Хастара и бандата му, но преди 2 месеца Хастара го вкараха в затвора и сега хората му се въздържат да задигат автомобили, за да не бъдат арестувани. В други райони на столицата колите се крадат от хора на Митко Турчина от квартал „Емил Марков", разкрива източникът ни от подземния свят.

Част от по-хубавите автомобили се продават от родните джамбази в Турция не без съдействието на ченгета и митничари. „За един джип като на Галена в Истанбул ще платят 25 000 евро, но имаш разходи по прекарването му дотам за около 10 000 евро - в сумата се включват фалшиви регистрационни табели, смяна на рамата и подкупи за митничари и полицаи. Доколкото знам, Светльо Лъвицата поръчва на своите момчета конкретни модели автомобили, които впоследствие се изнасят в Турция през ГКПП „Капитан Андреево".

Хората, които изнасят колите и автокрадците не се познават помежду си, плащанията се извършват чрез посредник", издава тайни от дейността на столичната автомафия редови джамбазин.