Убиецът на 3-годишния Асенчо с трима защитници в съда, деца разказаха как ги е биел

Крими

04-04-2014, 11:54

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Делото срещу Ирхан Камбур продължава в понеделник

Трима адвокати защитаваха Ирхан Камбур, обвинен в жестокото убийство на 3-годишния Асен Инджев-Умут. Тежкото престъпление бе извършено на 10 април 2013 година, след убийството трупчето на детето бе изхвърлено в Марица в чувал, вързан с бетонно блокче.

Две вещи лица потвърдиха съдебно-психологичната експертиза на двама от непълнолетните свидетели, разпитани в Синята стая в началото на март тази година. Децата не са променили показанията, дали през май 2013-та, стана ясно днес в съдебната зала.

"Баща ми ме принуждаваше да крада", разказал 16-годишният Гюлхан Камбур пред експертите. Когато се противопоставял на заповедите на Ирхан, детето било наказвано с побой.

"Шиеше ме с конец и игла, не даваше да викам", каза още момчето. Той споделил пред вещите лица, че е бил свидетел на това как баща му е ударил малкия Умут с дърво.

Същите са показанията и на другия сведетел – Реджеп, който потвърждава, че децата са били малтретирани и принуждавани да крадат.

В понеделник продължава изслушването на вещите лица по случая.

На едно от предишните заседания Диана, сестра на мъртвото дете, отмени показанията си на 180 градуса.

"Не съм видяла Ирхан да убива брат ми.", каза жената. По време на разследването тя твърдеше, че  Асенчо се изпуснало в гащите и това ядосало Ирхан Камбур, с когото тя живеела на семейни начала. По разказите й тогава той грабнал детето, ударил го в земята, скачал върху телцето му и шията, докато издъхне, а тя не успяла да му помогне. На последното заседание обаче Диана промени показанията си.