Питат тракийци как да се развива района

Мисия Пловдив

04-04-2014, 12:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Специална анкета тръгва от понеделник в район "Тракия", резултатите ясни след три месеца

Мнението си за района ще дадат жителите на „Тракия” в специална анкета, която местната администрация представи днес пред медии. Проектът се реализира от администрацията съвместно с инициатора Людмил Василев, който е магистър по информатика в университета „Йохан Волфганг Гьоте” във Франкфурт на Майн.

Анкетата е разделена на три части – демографска информация, въпроси за инфраструктурата в района и информация за управлението в „Тракия”. Тя е анонимна, за да може гражданите обективно да споделят вижданията си без да се притесняват. Допитването е изготвено в три варианта – дигитален, който се попълва от компютър, като всеки желаещ може да намери анкетата на сайта на района; мобилен – чрез QR код, който веднъж сканиран с камерата на мобилния телефон дава възможност на желаещия да попълни анкетата и на хартия, като този вариант може да бъде подаден в специални кутии, разположени на възлови обществени места в „Тракия”.

Анкетата започва официално на 7 април, понеделник, и ще продължи 8 седмици, след което в продължение на още 4 седмици ще бъдат анализирани резултатите. Това означава, че вижданията на жителите ще станат ясни след около 3 месеца. Район „Тракия” е първият, в който се провежда допитването. Кметът Костадин Димитров изрази надежда, че така ще се проправи път анкетата да бъде проведена и в останалите района на града, за да може управленските политики да се базират на желанията на пловдивчани,  а не на политически решения. Анкетата в „Тракия” е дарение от организаторите и администрацията няма да плати нито лев за провеждането й.