Камата краси блок в Тракия (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

04-04-2014, 13:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Стоичков срещу Данчо Йовчев в "Град на легенди"

Огромен транспарант с лика на Христо Стоичков краси блок 150 в „Тракия”. Поставянето му е част от инициативата „Град на легенди”, предприета от администрацията на района да постави огромни плакати с лицата на именити пловдивски спортисти, прославили страната ни по цял свят.

На транспаранта са запечатани два от звездните мигове за Камата – спечелването на „Златната топка” и радостта му след отбелязването на изравнителния гол срещу Германия на четвъртфинала на Световното първенство по футбол през 1994-та година. Именно тогава България завоюва най-големия си успех, завършвайки на четвърто място в света. На официалното представяне днес освен кметът на района Костадин Димитров бе и бившият международен съдия и кум на Стоичков Атанас Узунов. Той уточни, че плакатът е съгласуван с легендарният футболист, като той е одобрил идеята и сам е избрал снимката. От своя страна кметът Димитров благодари на собствениците от блок 150 и призна, че от кметството са имали идея да поставят транспаранта на блок 183, но са срещнали несъгласие от живущите там.

 Плакатът на Христо Стоичков е вторият, който се появява в „Тракия”. Почти фронтално срещу него върху блок 175 виси транспарант на гимнастик номер едно на България Йордан Йовчев. Районната администрация не смята да спира дотук – идеята е инициативата „Град на легенди” да се разраства, като вероятно следващото известно лице ще е това на лекоатлетката Стефка Костадинова. Нейният световен рекорд на висок скок от 209 сантиметра остава непобеден вече близо 27 години.