БСП се подигра с Девня, сега Станишев прави концерт там

Новините

04-04-2014, 14:54

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Партийната организация в града масово преляла в АБВ

"БСП се подигра с жителите на Девня, каза им, че са нула като не им отпусна нито лев за инфраструктура или други важни обекти от държавния бюджет, а сега ги кани на концерт в събота с участието на Сергей Станишев". Това заяви Румен Петков днес във Варна като нарече "задкулисие и нечистоплътно" отношението на българското правителство към общините. "От раздадените 340 мн. лева от държавния бюджет за Бяла, Аксаково, Ветрино, Девня, Вълчи дол няма нито лев. Или иначе казано БСП, ДПС и "Атака" гледат на жителите на тези общини като на нула", каза той. Според него и отпуснатите за Варна пари също са нула, тъй като гласуваната сума от 4,5 млн. лева били само за ремонт на зала "Конгресна", дори не за реконструкция на целия Дворец на културата и спорта.

Какво правят варненските депутати от БСП?, попита риторично Петков. "Единият от тях има един единствен анагажимент - да смени шефа на ВиК. Предлага дори законодателна промяна само и само това да се случи. И, ако стане, участието му в политиката ще се обезсмисли", продължи той.

"Неясна, колеблива и противоречива" била политиката на БСП във Варна, а тактиката й на избори тук явно се оформяла по друг начин, а не на базата на анализ, смятат от АБВ. На 3 заседания на Националния партиен съвет на БСП Първанов и Петков искали анализ на ситуацията във Варна. "Особено след парламетарните избори, които загубихме по парадоксален начин след едни събития в събота и неделя. Поискахме да научим какви ще са мерките, които ще бъдат взети на вота във Варна, който беше веднага след парламентарния и на практика имаше национално значение. Попитахме градския лидер Борислав Гуцанов и областния, който е и организационен секретар на партията - Красимир Янков, но не получихме отговор. Това беше и една от причините да се разделим с БСП - категоричният отказ да се дава информация, както и липсата на анализ", обясни Румен Петков.

АБВ има изградена структура вече във всички варненски общини и райони, информира местният лидер на движението Боян Димитров. Освен офиса във Варна, два има в Девня и още един в Провадия, днес се открива клуб в Аспарухово, а утре - в Доброплодно. Скоро офиси ще има в Повеляново, Владиславово и Одесос. Над 1000 били симпатизантите на АБВ във Варненско, които вече усилено работели за еврокампанията. Най-масово в движението на Георги Първанов преляла БСП организацията в Девня. Това станало вследствие на бруталното изключване на 9 от членовете й през 2012 г. "Утре на митинга в Девня за първи път ще бъдат карани активисти на БСП от Варна, за да има хора на площада, досега винаги е било обратното - от малките общини пристигаха автобуси, за да докажат масовост във Варна", обясни Румен Петков.