Майка продаде всичко, за да спаси сина си! Трябват още пари

Животът

04-04-2014, 16:01

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Благотворителен концерт в Операта е част от голямата кампания в помощ на Николай от Асеновград

Николай Иванов е поредният млад мъж, поел на борба за живот. Буквално!

Ники е от Асеновград. Одисеята му започва през ноември 2011 година, когато го диагностицират с рак на дебелото черво.

Първата операция е още на 15 декември във ВМА. След което започва и цикълът от химеотерапии - 6 само до месец май на следващата година. Болестта обаче не е стопирана, което налага втора операция.

Лекарите направо ме отписаха, разказва Николай. Дадоха ми само два месеца живот.

Той, семейството и приятелите му отказват да приемат тази констатация.

Майка му (бащата на Николай е починал през 1995 година от рак) започва нескончаеми срещи и разговори с много, много лекари.

И никой нищо конкретно не казваше, споделя Николай. Изпратихме запитваме за лечение в пет държави, получихме отговор само от Израел. Възможността обаче бе за след два месеца, а аз имах на разположение едва 25 дни. Тогава получих съвет от доц. Галина Куртева незабавно да замина за Испания.

За лечението си обаче Ники тепърва ще плаща.

Продадохме всичко, което имахме - кола, жилище... Събрахме близо 50 хиляди евро, за да започна лечението в испанската клиника.

Цялото лечение излиза 200 хил. евро. Клиниката обаче направила отстъпка и сумата спаднала до 150 хиляди. Близо половината от тях са изплатени, остават обаче още около 70 хил. евро, които трябва да се приведат.

Част от кампанията в помощ на Николай, подета от приятелите му, е и благотворителен концерт, който ще се проведе на 7 април, понеделник, на сцената на операта в Пловдив. Започва точно в 19 часа. Поканите, които са по 20 лева, ще отидат за каузата на младия мъж.

Повече за борбата на Ники и как може да помогнете може да видите в Да помогнем на Николай и Надежда за Николай.

Може да изпратите и sms с текст на латиница DMS NIKOLAY на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel)

Дарителска банкова сметка: Титуляр: Николай Владимиров Иванов
Банка: ОББ IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30 BIC: UBBSBGSF