Интер Експо - мястото, където се срещат мебелите и хората

Тази година всичко е пò в Светът на мебелите и Техномебел

Днес е четвъртият ден от специализираните изложби Светът на мебелите и техномебел, които се провеждат в Интер Експо Център и те продължават с пълна пара.

Какво е новото в изложбения център?

През 2014 г. зад стените на изложбените зали всичко е пò – повече изложители, повече посетители, по-мащабно представяне. Високата оценка за последното споделят всички участници в престижните експозиции, които ще очакват посетителите си до 18:00 часа в събота – през целия ден тогава входът ще е свободен.

Своите продукти и услуги представят повече от 150 изложители, сред които много български компании, но и производители от Италия, Китай, Малайзия, Полша, Сърбия и Турция. За всички тях специализираните изложения са трибуна, на която да покажат новите си продукти и услуги.

Неслучайно чуждестранните посетители на двете експозиции ги определят като най-мащабните в Югоизточна Европа от няколко години насам.

Фирмите и техните клиенти

Специализираните изложби, на които ИЕЦ от години е домакин, играят една много важна роля в развитието на компаниите – осъществяват връзката между тях и техните потенциални клиенти, колеги и инвеститори.
Неслучайно водеща роля в представянето им имат браншовите сдружения. Основен съорганизатор на събитието е Браншовата камара по дървообработващата и мебелната промишленост и повечето участници в изложбите са техни членове. Сред щандовете могат да се видят както подобрената продукция и най-новите предложения на големите компании в бранша, така и по-малки фирми и дори частни производители.

Със свои произведения участват и специализираните учебни заведения в сферата на средното и висшето образование – напр. Националната художествена академия, Нов български университет и Професионалната гимназия по дървообработка във Велинград, която е асоцииран член на БКДМП. За тях изложенията имат много голямо значение, тъй като клиентите купуват продуктите им по поръчка и щандовете на специализираните изложби представляват една добра презентация.
Всички са единодушни – тази година участниците са се постарали повече от всякога. Щандовете са кой от кой по-цветни и оригинални, а цялостната визия е на изключително високо, световно ниво.

Между 1 и 5 април сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ХоРеКа е само гост и от позицията си на такъв има възможност да наблюдава представянето на мебелните фирми. От сдружението споделят, че те се представят повече от добре и в подредбата на щандовете им определено личи опитът от участието на международни изложения.

Специално за посетителите

Ключова дума в асортимента на участниците в Светът на мебелите и Техномебел е многофункционалност. Сред продуктите можем да видим музикална холова гарнитура, кухненски блок, който се прибира в гардероб и много други интересни и практични предложения.

Ето защо акцент в програмата на организаторите е конкурсът “Мебел на годината”. В него 14 подбрани продукта, изложени в специално обособена площ, се борят за две важни оценки – тази на компетентно жури и на самите посетители. Първата “комисия” вече се произнесе и определи за Българска мебел на годината комбинираната закачалка Z hook на фирма “Контур Дизайн”. Анкетата за посетители обаче още тече и ще продължи до 13:45 часа на 5 април, като петима късметлии ще спечелят ваучер на стойност 500 лева за покупка на продукт от който и да е от изложителите. Наградите са осигурени от ИЕЦ и БКДМП.