Вместо автогара – автоспирка

Мисия Добрич

05-04-2014, 09:29

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автогарата в Балчик удари катинара

От 1 април Балчик остана без автогара

Автоспирка на улица “Александър Стамболийски” в Балчик ще обслужва пътниците след като от 1-ви април автогарата преустанови дейност.

,непосредствено до бившата автогара. Тя се намира зад  т.нар. хали. Общинското предприятие “Благоустрояване и комунално стопанство” ще обособи заграден навес, с места за сядане, а превозвачите ще поставят актуалното си разписание, съобщи радио Варна.

От 17 април мястото ще се ползва за начална, междинна и крайна спирка на всички междуселищни автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортна схема, в чийто маршрут е включена Автогара-Балчик. Продажбата на билети ще се извършва от водача при качването на пътниците.

Припомняме, че до това положение се стигна, след като бе преустановено автогаровото обслужване, поради прекратени наемни отношения на 31 март между Община Балчик и “Автомобилни Превози – Балчик” ООД, собственик на обект Автогара. Към момента пътниците купуват директно билети от микробусите, които все още използват старите си стоянки.