Крадци в акция! Разбиха 3 коли и 2 апартамента

Крими

05-04-2014, 12:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отмъкнаха пари, документи, дори акумулатор на микробус

Три моторни превозни средства, паркирани на територията на Второ РУП в Пловдив, са били обрани. Според първоначалната информация за времето между 18 часа в четвъртък до 12 часа в петък апаши отключили лек автомобил „Мерцедес” на ул. „Тракия” и отнели навигационна система и маркови слънчеви очила. По данни на 28-годишния собственик, с кражбата му е нанесена щета за около 1000 лева.

Междувременно вчера около 14 часа служителите получили други два сигнала за посегателства над лек автомобил „Фиат” и бус „Форд”. 46-годишният водач на първата кола се оплакал, че на ул. „Филип Македонски” с взлом от купето му е била открадната чанта с документи и 3 банкови карти. По подобен начин крадците са взели два акумулатора от микробуса, спрян на ул. „Алеко Константинов”. Разследването по образуваните досъдебно производства продължава.

Кражби са били извършени и от апартаментите на двама пловдивчани. Вчера в Четвърто РУП се оплакал 20-годишен младеж, че между 1 часа и 4 часа от жилището му на бул. „Княгиня Мария Луиза” са откраднати 1750 лева и два лаптопа, чрез отключване с подбран ключ. Междувременно 69-годишен мъж подал сигнал в Трето РУП за взломна кражба от дома му на бул. „Дунав”, от където били изнесени 900 лева и документи. По първоначални данни престъплението било извършено от края на март до вчера.