Йордан Йовчев откри Велосезон 2014 под тепетата (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

05-04-2014, 13:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Над 400 малки и големи колоездачи се събраха пред кметството в Тракия

Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров  откриха Велосезон 2014 днес.  Легендарният гимнастик бе очарован от мероприятието в Пловдив и каза, че не е очаквал такъв интерес и се радва, че хората се интересуват от този вид спорт, който е приятен са масово спортуване.

400 малки и големи колоездачи се събраха пред кметството на район „Тракия“. Огромното велошествие тръгна в 11.00 часа от там в посока парк „Лаута”. Това бе и старта на Велосезон 2014. В парка бяха осигурени много изненади за всички участници.

Кметът Костадин Димитров заяви, че е радостен от интереса на хората. „Виждаме семейства с деца, елитниколоездачи и аматьори. Празникът е страхотен и успешен за първо организиране. „, каза той. Димитров допълни, че се надява това събитие да стане една хубава традиция в района.

Днес на Лаута за отборите ще има щафети, а за малчуганите рисуване на асфалт и на керамика. За всички има и много вкусотии на барбекютата. За участници в състезанията са осигурени страхотни награди: велосипеди, фланелки, лакомства, както и карти за едномесечен фитнес и плувен басейн.