Двукрако кученце печели симпатии (видео)

Първата разходка на плажа на Дънкън Ху Лу събра над 3,8 млн. гледания в Youtube

Боксерът Дънкън Лу Ху може и да има само два крака, но компенсира с много дух и фенове. Клип, качен в сайта за видеосподеляне Youtube, показва как 9-месечното кутре се радва на първата си разходка на плажа.

Към 15 ч. в събота (5 април) видеото има над 3,85 млн. гледания и близо 22 хил. харесвания. То стигна до заглавната страница на сайта на CNN и получи отзвук в страни като Австралия и Испания, информира AP. Така или иначе това не е първата среща със славата на Дънкън. През месец ноември клип, който показва как той си играе в двора, събра 1,5 млн. гледания.

Собствениците на кутрето Аманда Гийс и Гари Уолтърс разказват имат организация с нестопанска цел, която се занимава с грижата за животни в беда. В един момент те решават, че след шест години усилена работа имат нужда от ваканция и отиват на плаж. Там те взимат единствено снимачната си техника и кучетата. Децата остават вкъщи при гледачката.

В началото Уолтърс не знае как Дънкън ще реагира на пясъка, дали ще може да пази баланс и тн. В крайна сметка всичко се оказва наред – кутрето се отдава на игра, преследване на пръчки и гонене на слънчеви зайчета.

Кученцето изначало няма особен шанс. То е родено със силно деформирани задни крак. Тазът му също не е бил формиран нормално. Тежестта от нефункциониращите крака го е деформирал допълнително. Когато Гийс и Уолтърс взимат 3-месечния Дънкън, те са изправени пред два избора – да го евтаназират или задните крака да бъдат премахнати. В крайна сметка кученцето получава шанс.

В следващите минути може да се запознаете със сладкия мъник: