Съдят бебе на 9 месеца за опит за убийство

Новините

05-04-2014, 15:34

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Кърмачето е арестувано, защото хвърляло камъни по полицаи

Бебенце на 9 месеца е дадено под съд за опит за убийство. Безпрецедентният случай става в Пакистан, пише Telegraph. Светът следи със затаен дъх дали магистратите ще тикнат сукалчето в затвора.

„И докато повечето деца на възраст до 1 година все още се опитват да пълзят, 9-месечно бебе от Пакистан вече е обвинено в опит за убийство, възмущава се световната преса.
„Престъпникът” се казва Муса Хан. Той още не е навършил първата си годинка, но вече има проблеми със закона. Бебето, заедно с няколко свои роднини, е обвинено, че е нападнало екип от полицаи и служители на местна газова компания. Те пристигнали в дома на семейството, което не било плащало сметките си няколко месеца. Екипът обаче бил посрещнат с камъни, хвърляни както от бебето, така и от неговия дядо и още няколко членове на семейството. По данни на полицията, един от служители на реда бил уцелен по главата и получил тежка травма. Нападателите, сред които и Муса Хан, били арестувани и изправени пред съд. В момента малкият Муса Хан е освободен под гаранция, но тя може и да бъде заменена с решетки. Зависи какво ще реши съдът в Пакистан.