Очаква ни прохладна неделя с валежи

Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне

Максималните температури утре ще бъдат между 12 и 17 градуса. По-ниски ще бъдат те ниски в Северозападна България и в североизточните райони  - между 9 и 12 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”. Минимални температури между 6 и 11 градуса.

През следващото денонощие ще е облачно и ще превалява дъжд. По-значителни количества валеж ще има в Западна България. Вятърът ще е до умерен от изток, по морския бряг и поречието на Дунав временно и силен и с него ще продължи да навлиза по-студен въздух. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат, а вятърът ще отслабне.

По морския бряг ще е ветровито, облачно и ще превалява слаб дъжд. Температурите ще се понижат и ще са без съществен дневен ход. Максимални от 9 градуса по Северното до 11 градуса по Южното Черноморие. Вятърът ще е от изток. Вълнението на морето ще е умерено до силно: 4-5 бала. Температурата на морската вода е 8-10 градуса.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - сняг. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, в Родопите временно и силен, но след обяд ще отслабне. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200м ще е 9 градуса, на 2000м около 3 градуса.