Желязко Желязков: С нови заеми управляващите водят популистка политика

Мисия Добрич

05-04-2014, 17:46

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Народният представител от ГЕРБ Желязко Желязков взе участие в днешната дискусия, организирана от евродепутата Преслав Борисов и ПП ГЕРБ във Висше училище „Международен колеж". Желязков призова членовете и симпатизантите на партията да бъдат по-активни в предстоящите евроизбори и в същото време алармира, че управляващите продължават да теглят нови заеми, с които водят популистка политика, съобщи ИА Добруджа.
В момента водим битка не само в Парламента, но и в обществото. Управляващите във всеки един момент неглижират работата на ГЕРБ като опозиция, а в същото време се опитват и абсолютно популистки да печелят гласове. Последният пример са помощите, които дават за Великден на пенсионерите – между 20 и 50 лева еднократно. Тези пари можеха да бъдат насочени към други дейности. С 20 или 50 лева, и то еднократно, нищо не може да направи човек. Искат да вдигат минималните работни заплати периодично, за пенсиите да се запази швейцарското правило на повишение заедно с индекса на инфлация. В същото време нямат пари и за да плащат тези увеличения, теглят нови и нови заеми.
Желязков коментира и темата около състава на ЦИК и новия изборен кодекс.
Самият избирателен кодекс, който Мая Манолова и БСП си гласуваха, и го нарекоха „нов", всъщност 80 процента от текстовете са от стария. Единствената по-съществена промяна е съставът и изборът на ЦИК, което те промениха в техен интерес. Предстои на второ четене нашето предложение и съм убеден, че партиите ще бъдат поставени така както законът повелява. Ще имаме повече представители, вече имаме представител в ръководството, категоричен е бившият областен управител.
Но все пак всичко се решава на самите избори, затова е важно да активизираме нашите членове и симпатизанти, близки и приятели – да излязат да гласуват. Колкото повече хора излязат да гласуват, толкова по-добре за България и за нашето име в Европа.
На предстоящите избори трябва да излезем още по-уверени в себе си и да бием БСП за седми път, призова Желязков.