Цветанов призова за висока избирателна активност на евровота

Високата избирателна активност на европейските избори е единственият начин да се противодейства на купуването на гласове, което се подготвя от опонентите ни

Това заяви във Варна Цветан Цветанов, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветанов допълни, че в момента управляващите използват уволнения на неудобни и назначени по места на нови хора с ангажимент за осигуряване на гласове.

Аз смятам, че това е тема, която ние успяхме да алармираме само преди една седмица, когато проведохме една работна среща с представители от смесените региони. Но за голямо съжаление, странно защо нито една медия не отрази точно това, което говореха тези хора от тези смесени региони. Как се убива интелигенцията, защото нека да ви припомня случая с Асим Адемов, знаете от община Гърмен, знаете какво се случи с Манчо Джуркин, какво се случва със Селиме Кърдждалиева, която е от село Венец, област Шумен. Това са неща, които са важни сигнали, които трябва да бъдат отразявани от медиите, за да стигат до българските граждани.

Според Цветанов, управляващите партии ще се опитат по време на изборите да избягат от същността на европейските дебати, тъй като няма какво да предложат като политика.