Нефтохимик изпадна след 0:0 с Пирин

Спорт

05-04-2014, 19:42

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

В оставащите кръгове до края на плейофите, дори при пълен актив от точки, "шейховете" нямат шансове да настигнат и задминат последния от оцеляващите в групата

Отборът на Нефтохимик изпадна от "А" група след нулево равенство с Пирин Гоце Делчев. Двата отбора изиграха безличен мач, в който домакините имаха повече възможности за отбелязване на гол. В оставащите кръгове до края на плейофите, дори при пълен актив от точки, "шейховете" нямат шансове да настигнат и задминат последния от оцеляващите в групата.

Така след една година ходене по мъките "де факто" се случи очакваното - Нефтохимик изпада в "Б" група. Отборът колабира финансово от началото на сезона и е само чудо, че все още продължава участието си в елитната група. След този факт обаче, дори оцеляването на инат си е чиста загуба на време и най-вече на средства. Дори и при изпадане обаче не е ясно дали тима ще отговори на по-серизоните финансови и материални критерии за участие в професионалната втора дивизия, които изисква БФС. 

Може би през следващата седмица ще има решение по казуса дали има смисъл най-славният и титулован тим в историята  на бургаския футбол да продължи участието си в елитната група или да бъде сложен край на дългата агония, която или не се забелязва, или умишлено не се вижда в уж най-добрия град за живеене в България.

Защото ако наистина бе така, в Бургас би трябвало да има и футбол! Иначе в пълна сила остава да важи един лаф на старите бургазлии, които вече не останаха в Бургас: Кьор БургаЗ!