Аспартам – убийство с вкус на захар!

Опасната хранителна добавка сее болести и смърт

Аспартамът е една от най-вредните храни, а може би и най-вредната. Тя не само уврежда здравето, но и води до бавна смърт. Пораженията от това сладко вещество върху човешкия организъм са чудовищни. Доскоро аспартамът бе сочен като алтернатива на захарта, а производителите го рекламираха и като средство за отслабване.

Сега обаче цялата медицинска общност е настръхнала и алармира, че аспартам предизвиква стотици болести. Коварният подсладител се използва в производството на повече от 10 000 хранителни продукта, които хората консумират всеки ден. Има го в почти всички сладкиши като вафли, бисквити, конфитюри, бонбони и най-вече в евтините безалкохолни напитки. Как да се предпазим? Труден въпрос. Върху етикетите на храните са изписани всички съставки, но аспартам има редица други наименования: NutraSweet, Equal, Equal-Measure и Spoonful.
Опасният подсладител е открит през 1965 година съвсем случайно. Аспартам е над двеста пъти по-сладък от захарта и включва цели 3 химични съединения – аспартова киселина, фенилаланин и метанол. Едни от най-последните доклади в САЩ на службите за здраве изтъкват нещо шокиращо – аспартам не само води до болести, но има над седемдесет и пет процента нежелани ефекта. Те поставят в риск здравето на човека, водят до инвалидност и дори до смърт. Струва ли си да имаш тънка талия!?! Отдавна процесът на ослепяване се свързва с аспартам. И затова е виновен метанолът в него. Доктор Морган Рейфорд, който прави редица изследвания констатира високата степен на токсичност на метанол върху оптичния нерв. Стига се до атрофия, частична или пълна слепота. Но това е е всичко – той нанася и големи поражения върху гръбначния мозък. В този наскоро излязъл здравен доклад се споменава нещо наистина шокиращо – аспартам води до развитието над 90 болести и синдрома. Ето някои от тях: множествена склероза, амиотрофична латерална склероза , хормонални болести, безсъние, затлъстяване, влошаване на слуха, деменция, епилепсия, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, хипогликемия, ендокринни болести, депресия, болки в ставите, тахикардия, психоза, загуба на усещане за вкус, мускулни спазми, проблеми в говора и др. Остава един въпрос – защо никой не забрани този изключително опасен продукт аспартам?Снимка на Деня

Щрихи от Плевен