15 литра вино разля в наздравици Стефан Бонев

Над сто почитатели на изящното слово изпълниха до краен предел залата на харизматичното пловдивско читалище „Възраждане 1983” в петък вечер, за да вдигнат наздравица за 53-ия рожден ден на Стефан Бонев. Почти 15 литра вино беше подготвил пловдивският писател за празника си.

Председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков дари на майстора на късия разказ стилна вратовръзка, като му пожела да бъде с нея, когато раздава автографи и върху следващата си книга.

Известният художник Матей Матеев пък направи ретроспекция на живота на автора, започвайки с раждането му в Сливен, детството в Силистра и студентските години в столицата, като се спря върху последните три пловдивски десетилетия, през които Бонев се е изградил като писател. Актьорът от Драматичен театър – Пловдив, Ивайло Христов прочете няколко разказа на Бонев, предизвиквайки аплодисментите на залата. А хавайската китара на Веси Христозова – Лупо, даваше възможност на присъстващите да поемат дъх и да осмислят всяка една от чутите творби.

Накрая Бонев дълго раздаваше автографи върху последните си книги “Изпит по летене“ и “Пред прага на храма“, между които си почиваше, отговаряйки на молбите на почитателите си да се снима с тях за спомен.