Президентът на Ботев става и изпълнителен директор

Няма да се търси нов човек на мястото на Сашо Александров, увери Иван Джиджев

Президентът на Ботев (Пд) Иван Джиджев ще съвместява и длъжността на изпълнителен директор на клуба. Това обяви самият шеф непосредствено преди началото на мача на канарите срещу Литекс.

Припомняме, че до вчера с функциите на изпълнителен директор бе натоварен Ангел Палийски.

В същото време в Ботев няма да търсят друг човек за спортен директор на мястото на Сашо Александров – Кривия.

Джиджев даде доста уклончиви обяснения за уволнението на Палийски и в крайна сметка причините за този ход така и не станаха ясни.

Ето какво каза клубният шеф по темата.

„Палийски си остава член на съвета на директорите на клуба. Преценихме, че е по-добре позицията на изпълнителен директор да се поеме от мен и аз лично ще коорденирам нещата. Палийски остава да отговаря за връзките с местната власт в Пловдив. Решението за този ход не е взето поради някакакво не справяне с работата”.

Колкото за ситуацията при Александров – ние просто приехме оставката ме, която беше подадена по-рано. Търсим подобрения в клуба. Естествено, че се съобразяваме и с мнението на феновете, но напрежение в Ботев има по различни оси. Анализираме възможности и различни сценарии. Нямаме вариант за нов спортен директор. Допускам, че до края на сезона няма да имаме друг човек за поста на Александров.