Левски с трудна победа срещу Гонзо

Спорт

06-04-2014, 21:54

Снимка:

Интернет

Автор:

Владимир Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гонзо: Доминирахме, а Левски нямаше ситуации за гол

Даниел Димов със страхотен гол за 1:0 над Черно море, Топчо с трета победа

Левски надви Черно море с много мъка за крайното 1:0 в срещата от 31-ия кръг на „А” група. Единственият гол реализира Даниел Димов още през първата част, а в герой за „сините” се превърна Горан Блажевич, който на няколко пъти се намеси решително. В същото време феновете на Левски продължиха бойкота си срещу собственика Тодор Батков, който от своя страна не бе на стадион „Георги Аспарухов”. За сметка на това Георги Иванов и Валери Домовчийски от „моряците” бяха посрещнати топло от агитката на столичани и бяха аплодирани на няколко пъти.

Наставникът на столичани Елин Топузаков видимо мислеше за предстоящия мач с Лудогорец и след почивката замени Владимир Гаджев и Валери Божинов, за да ги съхрани за дербито.

Топчо изненада със стартовия състав за срещата. Младият наставник закотви на резервната скамейка скъпоплатените звезди Рикардо Нунеш и Рафаел Бастош за сметка на родни играчи. Като ляв бек започна Орлин Старокин, а мястото на офанзивния полузащитник бе заето от Радослав Цонев.

В центъра на защитата си партнираха Даниел Димов и Аймен Белаид, а Пламен Крумов се подвизаваше като десен краен защитник. В средата на терена Топузаков очаквано бе заложил на Даниел Димов и Владимир Гаджев, а по крилата оперираха Владислав Мисяк и Кристовао Рамос. Зад тарана Валери Божинов пък започна именно Цонев.

Срещата започна с отлична възможност за Валери Домовчийски, който още в началните секунди се озова сам срещу Блажевич, но последвалият му изстрел бе париран от хърватския страж. 

В 9-ата минута Валери Божинов изпълни пряк- свободен удар, но ударът му бе уловен без проблем от Георги Китанов.

Две минути по-късно нападателят на „сините” изведе в отлична позиция Владислав Мисяк, но последвалият удар на таланта мина покрай дясната греда на варненци.

Така се стигна до 17-ата минута, когато Даниел Димов откри резултата.

Полузащитникът пое топката на около 25 метра, финтира футболист на „моряците”, след което разстреля Китанов с мощен изстрел.

Последваха равностойни минути, в които гостите се защитаваха умело, а в същото време създадоха няколко опасни контраатаки, които бяха осуетени от защитата на Левски. 

В 28-ата минута дойде и най-дискусионното положение, след като Домо бе съборен от Блажевич в наказателното поле, но Христо Ристосков остана безмълвен.

До края на първата част не се случи нищо запомнящо се, а домакините имаха съвсем леко превъзходство.

В 39-ата минута Орлин Старокин получи жълт картон в двубоя, след като фаулира грубо Стенли Окоро.

На полувремето Георги Иванов бе изпратен с аплодисменти по пътя му към тунела на „Герена”.

Втората част започна с натиск на „сините”, който обаче утихна бързо и до края домакините видимо се мъчиха в офанзивен план. Още в 46-ата минута Цонев стреля опасно по диагонала, но Китанов с мъка изби в корнер. Секунди по-късно последва разбъркване в наказателното поле на гостите, завършило с удар на Даниел Димов, който бе неточен.

След час игра Елин Топузаков прибягна и до първата си смяна. В игра за столичани се появи Станислав Ангелов, който замени Владимир Гаджев. По всяка вероятност Топчо реши да съхрани силите на своя капитан, предвид предстоящото дерби с Лудогорец през седмицата.

Пет минути по-късно продължителна атака за домакините мина бе завършена с мощен изстрел на Божинов, който бе твърде неточен.

Малко след това терена напусна Домовчийски, който бе изпратен саплодисменти от феновете на Левски.

Само няколко секунди по-късно, Бакари се озова сам срещу Блажевич, но вратарят на Левски успя да отнеме топката без особени проблеми.

До 70-ата минута Топчо извърши всичките си смени, пускайки в игра Макриев и Бастос за сметка на Ради Цонев и Божинов.

В същото време неговите възпитаници видимо се затрудняваха при организирането на атаки, а гостите започнаха да поглеждат по-често към вратата на „сините”.

До края на мача Левски не допусна изненада и успя да грабне важните три точки по пътя към Европа. 

Това бе трета поредна победа за Топузаков начело на тима, а "сините" остават 5-и с 53 точки. Поражението пък бе първо за Черно море в плейофната фаза, след като преди това записа 3 равенства и победа над Локо Пд. Възпитаниците на Гонзо са 6-и с 49 пункта.