Майка към управляващите: Мизерия или емиграция!?

Добричлийката Ива Ничева с пореден вопъл до институциите

„Моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен, без да е платила и лев данък в тази държава. Вече е на лице дискриминацията към децата на България” С тези думи за пореден път Ива Ничева от Добрич се жалва до управляващите, като  критикува остро държавата и отношението й към младите хора.
Младата жена изпрати отново жалбата си до Добрич Утре с надеждата думите й този път да бъдат чути.
Уважаеми, след множеството отворени писма, които съм ви писала и не получих отговор, се обръщам към вас пак по същия проблем. Вече е на лице дискриминацията към децата на България. Тези, на които гласувахме доверие, тези които стоят в парламента благодарение на данъкоплатците, сложиха граница и изкараха моето ( голяма част от децата на България)  дете  без  нужди,  моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен , без да е платила и лев данък в тази държава.  
Една непълнолетна и не работеща 17-годишна майка на три деца /обикновено това може да се случи при ромите/, може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете.  
Излиза на практика . че децата на работещите родители са дискриминирани.  С това прага за получаване на помощи да остане 350 лв , считам , че с това се лишават една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги. Пред семейството на една работеща  българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция. Коя майка ще остави детето си да мизерува?
Остава да емигрираме ... Това ли целите , уважаеми ? България обеднява ежедневно , младите напускат страната и търсят по-добър живот навън, далече от дом и родина.  
Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, не работещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по- долу стоящо от детето на една ромка да кажем? Защото съм била така наивна да се образовам, да работя и да създам един що годе нормален  живот ... защо детето ми да се чувства в собствената си държава като емигрант ???  
И след всичко това питам (но НЯМА  кой да го прочете или чуе) какъв стимул имат българките да раждат повече от едно дете и какъв стимул да излезе човек от сивата икономика ? Намерете начин да спрете тази дискриминация , докато в България все още има хора, който ви вярват и който да гласуват за вас. Искате електорат .... създайте си го ... Защото с всяко ваше решение и действие Вие губите . Осъзнайте се .
От една вече невярваща във Вас БЪЛГАРКА
Ива Ничева,  6 април 2014г., Добрич

Припомняме, че в края на миналата година България Утре публикува писмото на Ива Ничева, като се надяваме този път наистина институциите отговорят на жалбата й. Ние също очакваме отговорът им.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"