Жури на Нобеловите награди идва в Медицинския

Мисия Пловдив

07-04-2014, 21:29

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Оценяват най-добрите научни разработки и открития

Два престижни форума – „Дни на медицинската наука” и конкурсът „Наука и младост” ще се проведат за първа година в Медицинския университет в Пловдив. Докторанти, специализанти, студенти и млади учени до 45-годишна възраст ще могат да представят своите научни разработки и нови открития.

Медицинският университет финансира около 100 научно-изследователски проекта. Всяка година работещите по тях презентират резултатите си. В дните от 10 до 12 април ще се проведе конкурсът "Наука и Младост".

Той е организиран от университетското Младежко Научно Дружество "Асклепий", под егидата на ректора - професор Стефан Костянев. Форумът е в шест тематични секции, а докладите ще бъдат изнесени на български и на английски език.

Тричленно жури ще оценява най-добрите разработки. В журито тази година е проф. Хентер от Каролинския университет в Стокхолм. Той участва и в журито за номинации на Нобелова награда по медицина. Най-добрите разработки ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ - Пловдив - Folia Medica.

Награда на ректора на Медицинския университет ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.