Топскейтър от "Изгрев" се вряза челно в камион

Жертвата е 26-годишният Нестор Василковски, който бил зад волана на автомобила си “Опел Корса”

Бургаски топскейтър загина в жестока катастрофа. Жертвата е 26-годишният Нестор Василковски, който бил зад волана на автомобила си “Опел Корса”. Инцидентът е станал близо до Ахелой в 9,20 часа сутринта в събота.

Скейтърът пътувал от Поморие към Бургас. Фаталният сблъсък станал при маневра за изпреварване, разказват очевидци. Нестор натиснал газта, за да изпревари друг автомобил пред него. В този участък пътят е двулентов и скейтърът навлязъл в насрещното движение. След като задминал колата, той не се прибрал веднага в дясната лента, а продължил да шофира в насрещното. В един момент насреща му се задал камион “Мерцедес”, управляван от 55-годишен мъж от Созопол, който теглил след себе си фургон. Водачът ударил спирачка, но “Опела” продължил да лети право към него, без дори да направи опит да спре или да отбие вдясно.

Последвал жесток челен сблъсък, при който скейтърът Нестор загинал на място. На място е пристигнала линейка, но лекарите само констатирали смъртта на младия мъж, пише "Монитор". Поведението на Нестор е било странно, разказват свидетели на драматичната катастрофа.

Една от версиите, че му е прилошало, докато шофира, и не е успял да реагира. Другото съмнение е, че може да е възникнала повреда в кормилната уредба на колата и Нестор да е изгубил контрол върху управлението.

Загиналият мъж живее в бургаския комплекс „Изгрев” и е един от най-добрите скейтъри в града. Спортувал активно и от много години тренирал спортно каране на скейтборд и кънки. Приятелите му твърдят, че е бил сред най-добрите в уличните спортове.