Смятат скоростта на колите в мелето на магистрала “Тракия”

Ще бъде изчислена с назначената автотехническа експертиза

Скоростта на всеки един от шофьорите, участвали в мелето на магистрала “Тракия” на 31 март, ще бъде изчислена с назначената автотехническа експертиза, пише 24chasa.bg. При установяване на нарушения на правилника за движение ще бъдат повдигнати обвинения, съобщиха от пловдивската прокуратура.

В момента върви разследване за верижните удари, при които се нанизаха 21 возила. Разпитани са голяма част от участниците в катастрофите. Повечето свидетелстват за гъста мъгла в района, но се проверява и версията за дим от горене на отпадъци.

От КАТ са изяснили каква точно е била поредността на сблъсъците. Най-вероятната причина за трагедията е несъобразена скорост при намалена видимост. Цялата документация от огледите на местопроизшествията е предадена в окръжния следствен отдел към прокуратурата.

3-годишната Николета Иванова от Раднево, която е със счупен крак, е преместена при майка си, заявиха от университетската болница “Св. Георги” в Пловдив. Първоначално детето беше в детската хирургия, но лекарите са решили, че за него ще е по-добре да е до майка си в клиниката по ортопедия. Николета се успокоила и се възстановявала бързо.

Майка й, 33-годишната Радостина Иванова, е с фрактура на таза и тази седмица трябва да я оперират. Жената още не може да дойде на себе си след преживения ужас от катастрофата. Тя е била заклещена на задната седалка заедно с дъщеричката си и на спасителите им трябвало време, за да ги извадят. Бащата Здравко получи гръдно-коремна контузия, но вече е изписан.

В лечебницата засега остават още двама пострадали от верижните сблъсъци с по-сложни счупвания на краката. При тях се е наложило да бъдат поставени пирони.