Данъците към община Каварна ще се плащат и чрез ИЗИПЕЙ

От 4 април Община Каварна осигури нова модерна възможност за плащане на всички местни данъци и такси. Хората вече могат да ги плащат автоматично, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите.
Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева върху общата сума за всички данъци. Само 0.40 лв. за един вид данък е таксата през интернет (ePay). Интернет плащането се извършва след надлежна регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него.
По новия начин местните данъци може да се плащат без да се носят печатните съобщения. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи.
В Каварна дружеството има 4 каси. На тях по същия начин хората може да се разплащат и към своята община, и към други общини в държавата, където имат някаква собственост.
Офисите на ИЗИПЕЙ в България, са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.
Новата възможност за автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.
Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Каварна Цонко Цонев подписа споразумение за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ.
Облекчаване на административните услуги, предоставяне на широка възможност и различни канали за достъп до тях от страна на гражданите и приближването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"