Над 150 бриджори ще участват в Международния турнир в Добрич

29-ят Международен бридж фестивал ''Добрич ‘2014"  ще се състои от 10 до 13 април в ресторанта на хотел ''България".

Фестивалът се провежда под патронажа на Община Добрич и Българска бридж федерация, а организатор е спортен клуб "Бридж" - гр.Добрич.
В състезанията ще се включат над 150 бриджори от страната и гости от Англия, Румъния, Сърбия, Шотландия, Норвегия и др. Най-голямата звезда, която ще "свети" във фестивала е двукратната олимпийска шампионка с отбора на Англия - Невена Синиър, която ще играе заедно с един от най-добрите български състезатели за всички времена - Румен Трендафилов /Варна/ в отбор с английската двойка Сандра Пенфолд и Брайън Синиър. Ще бъде респектиращо и румънското участие с отборите на изпълнителния директор на румънската бридж федерация Мариус Джорджеску и традиционно силния тим на майстора  Дан Зара.
От българска страна най-титулуваните, които ще участват са многократните призьори от световни и европейски първенства и многократни шампиони на страната Росен Гунев, Виктор Аронов, Георги Стаматов, Диян Данаилов, Иван Нанев /всички от София/, Калин Караиванов, Радослав Радев, Антон Андонов, Илко Попов, Пламен Христов /Варна/, Станислав Недков, Паскал Паскалев, Николай Тончев, Драганка Георгиева, Валентина Петрова/Добрич/ и много други.
Ето и програмата:
- четвъртък, 10 април, от 19.30 е официалното откриване, след което започва и едносесийния двойков турнир по схема "Бътлър".
- петък, 11 април, от 14.00 е турнирът за смесени двойки, а от 19.00 - откритият двойков турнир
- събота, 12 април от 10.00 започва открития отборен турнир и ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри, а от 20.30 е гала вечерята за награждаване на призьорите в двойковите турнири.
- неделя, 13 април, от 10.00 са последните 4 кръга на отборния турнир, като след тяхното изиграване веднага ще бъде награждаването на призьорите в него и закриването на фестивала. Тук освен традиционните купи, подаръци и парични награди шампионите ще получат и най-вкусната награда - цяло печено агне предоставено от "Пътнически превози" АД.
Входът за зрители е безплатен.