ВМРО подозират изграждане на джамия в Чирпан

Воеводите с приемна в Стара Загора

Общинският съветник от ВМРО - БНД Николина Горова сигнализира за решение на Общинския съвет в Чирпан, свързано с построяването на сграда в близост до ромската махала, която според местните воеводи ще бъде бъдеща джамия.

Горова алармира, че обществеността не е информирана за това решение, което дава разрешение да се изработи ПУП с отреждане на имот за изграждане на помещение за извършване на ритуали за покойници. Съмненията на вовеводите идват от факта, че в първоначален вариант, макар и отхвърлен от Общинския съвет, този имот е бил предложен от кмета Кичка Петкова да се предостави на местната мюсюлманска общност.

Днес стана ясно още, че ВМРО - БНД открива приемна за сигнали на граждани в Стара Загора. Предстои да бъдат отпечатани и флаери за проблемите в общината. Приемната се намира на ул."Христо Ботев" 80. "Имахме нужда от тази приемна, тъй като много граждани не желаят нещата да се случват по начина, по който стават в града ни", коментира общинският председател на партията Красимир Червилов.