Базар за Цветница и Великден – в подкрепа на Алекс

Животът

08-04-2014, 14:52

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Базар в подкрепа на 7-годишната Александра Маркова от Добрич ще бъде подреден в двора на храм „Света Троица” на   християнските празници Цветница и Великден. В него майката на болното от ДЦП и Епилепсия дете Стела Илиева и нейни приятели от страната и чужбина ще предложат красиви сувенири. В изработването им се включиха хора с добри сърца както от Добрич, така и от други градове на страната – София, Пловдив, Стара Загора… Сред дарителите е 7-годишната Мони от Бургас, също страдаща от ДЦП. Тя е помогнала на майка си и по-голямата си сестра в изработването на сувенири. За пореден път в базара в подкрепа на Алекс се включват приятели на семейството на болното дете, които живеят в Мадрид, Испания. Оксана Андонова е направила бонбониери, ароматизатори и великденски зайци, а дъщеря й Мила, на 15 години – атрактивни гривни. Майка на дете с увреждане дарява красиви лъжици. Сред сувенирите на базара ще има също цветя, кошнички, украсени чрез декупаж предмети и други.

Базарът в подкрепа на Александра Маркова ще бъде подреден в двора на църквата „Света Троица” в два дни – на 13 април – Цветница, и на 20 април – Великден. Набраните средства ще бъдат изразходвани за следващите курсове на лечение на болното дете в клиника „Мечта” в град Голдап, Полша.

На Алекс може да помогнете и на следната банкова сметка:

IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич. Титуляр -Александра Маркова