Свидетел на жестоко убийство отложи дело

Крими

08-04-2014, 16:00

Снимка:

Флагман

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгва процесът за зверското убийство в Маринка

Съседка очевидец в болница, процесът за драмата в Маринка продължава през май

Липсващ свидетел на зверското убийство на Никола  Кабаков от село Маринка извършено от собствения му син Марин  и новите искания на защитата отложиха процесът за следващия месец. Съседка, станала неволен очевидец на драмата, не можа да даде показания поради тежко ставно заболяване и болнично лечение.

Съдът насрочи ново заседание на 21 май, когато  обяснение за случилото се през май 2013 г. ще даде и обвиненията Марин и ще бъдат изпълнени исканията на защитата за допълнителни разпити на свидетели. 

Жестоката семейна трагедия довела до фаталния край за бащата, трябваше да мине по съкратената процедура, но 42-годишният Марин Кабаков поиска гледане на делото по общия ред. Той е подсъдим за убийството, извършено по особено жесток начин. Експертизите на трима лекари, един психиатър и един химик изслуша днес съдебният състав с председател Денчо Стоянов. Показания дадоха и свидетелите, сред които майката Станка Райкова и другият син Стоян. Цялата случка се разиграва на 9-ти май миналата година в къщата на фамилията в село Маринка. Пияният Марин Кабаков се нахвърлил срещу баща си и започнал да го налага по главата с крака и юмруци, докато човекът загубил съзнание и изпаднал в кома. 

Подсъдимият заяви в съда, че се признава за виновен, но ще разкаже своята версия на финала на съдебното следствие. Според него баща му е бил агресивен и го е нападнал пръв с брадва.  Това е и тезата на другите членове на семейството, че от години бащата е притеснявал всички. Според  медицинската експертиза смъртта на възрастния човек е настъпила вследствие мозъчен кръвоизлив, причинен от ударите по главата. Пострадалият е бил наясно с това което се случва и е изпитвал болки и страдания до момента, в  които е изпаднал в кома. Той умира 20 дни по- късно в болницата, като така и не идва в съзнание. Психиатричната експертиза на обвиняемия е категорична , че не става дума да  физиологичен афект, т.с няма как да се преквалифицира обвинението в по –леко. Освен това по време на убийството в кръвта на Марин Кабаков е имало алкохол, но не  достатъчно,  за да предизвика неконтролируема  агресия и загуба на мисъл и съзнание. Изводите са , че убийството е извършено хладнокръвно и в съзнание.  За това престъпление законът предвижда между 15- 20 години затвор, доживотен затвор  или затвор без право на замяна. От пресцентъра на съда уточниха, че жертвата Никола Кабаков има присъди за убийство на друг мъж и опит за убийството на сина си Марин. С предишни осъждания са и двамата синове Марин и Стоян.